Passzív kártyás RFID

Biztonsági rendszereknél, az RFID, mint elektronikus kulcs szolgál.

Az RFID rendszerek 3 fő egységből állnak: adathordozók (TAG, címke), adat író/olvasó egységek, és a kommunikáció kezelő egységek.

Az adathordozó (transzponden) egységek minden esetben tartalmaznak antennát és egy mikrochipet, amelyek egy saját tokban foglalnak helyet. A TAG jelet fogad és küld vissza a leolvasónak.

Működés elve szerint , – az energiaellátás szempontjából, –  passzív és aktív rendszereket különböztetünk meg.

passzív RFID bélyegek nem rendelkeznek beépített áramforrással, az energiát mind a memóriából való olvasáshoz, mind pedig a kommunikációhoz az olvasó által gerjesztett elektromágneses mezőből nyerik. (A passzív elnevezés onnan ered, hogy ezek az adathordozók az író/olvasó sugárzási tartományán kívül nem működnek, nem bocsátanak ki jelet.)

Hátránya, a korlátozott olvasási távolság ( 5-7cm ), de ez az autóvédelmi rendszer biztonsága szempontjából előny, mert csak a gépkocsiba beülve lehetséges a védelmi rendszer kikapcsolása.

Az aktív RFID bélyegek rendelkeznek beépített áramforrással és adókészülékkel, amely a mikrochip működtetésére és a jeltovábbításra szolgál, így bárhol, a gépkocsitól távol, akár 1 kilométerről is folyamatosan bocsátják ki a bennük tárolt biteket az éterbe, ezért nem lehet az aktív RFID rendszereket a gépjárművédelemnél használni.

CERBEROS komplex gépjárművédelemi rendszer vezérlése, passzív, 13,56Mhz-es szabványos RFID rendszer, egyedi 512 bites RSA aláírással kiegészítve.

A védelem motortérbe elhelyezett központi elektronikája, csak a hozzá illesztett, a műszerfal alá elhelyezett olvasó egységgel kommunikál. Más olvasó egységgel való összekapcsolási kísérlet esetén a rendszer élesíti a szabotázsvédelmet.

CERBEROS komplex gépjárművédelem szervizüzemét az RFID   kártyával tudjuk be és kikapcsolni.

Legveszélyeztetettebb márkák